Aftensmad

Svinekæber i hvidvin

af Louisa Lorang 13. september 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er svinekæber i hvidvin. Få opskriften her

Svinekæber er oplagt gæstemad. Orker du ikke gæster, kan svinekæber uden problemer spises to dage i træk eller fryses, så der er skøn fastfood på en travl dag. 

Svinekæber til 4 personer

12 svinekæberolie til stegning2 gulerødder i grove stykker3 persillerødder i grove stykker2 løg i både2 æbler i både5 fed hvidløg, knuste2 dl hvidvin6 dl hønsebouillon1 lille bundt timiansalt og peber25 g koldt smørhakket persille 

Tilbehør til svinekæber:

Kartoffelmos eller groft brød 

Sådan gør du: Svinekæber i hvidvin

Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun de afpudsede svinekæber i lidt olie i en varm, tykbundet gryde - gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt. Tag de brunede svinekæber op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom de brunede svinekæber tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt hvidvin. Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor. Sæt låg på, og lad dine svinekæber simre under låg i ca. 1 time.Byt lidt rundt på svinekæberne undervejs, så alle får lige meget varme. Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen. Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag de færdige svinekæber til med salt, peber og koldt smør.Servér svinekæber toppet med hakket persille, og giv mos eller groft brød til.

Andre opskrifter med svinekæber

Hvidvinsbraiserede svinekæber

Svinekæber med blød polenta