Aftensmad

Svensk juleskinke (svensk julskinka)

af Louisa Lorang 21. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
I Sverige samles man om det store julebord med masser af sild, kødboller, prinskorv (små wienerpølser) og en stor skinke. Man spiser lidt af det hele – nærmest som når vi holder julefrokost. Jeg har lavet den svenske juleskinke, der i modsætning til den danske version blot er saltet og ikke røget
8 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2-3 kg saltet skinke
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg, halveret
  • lidt persillestilke
  • vand

GLASERING

  • nelliker
  • majsstivelse
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 4 spsk. sød fransk sennep
  • 4 spsk. honning
  • 2 dl rasp

Kom skinken i en stor gryde med koldt vand, der dækker. Tilsæt laurbærblade, løg og persillestilke, og kog langsomt skinken op. Lad den koge stille og roligt i ca. 45 minutter, eller til den er 71-73° i centrum. Hæld ofte vand på undervejs, så skinken fortsat er dækket. Lad den trække i 15 minutter i vandet. Tag skinken op, og lad den køle lidt. Tag nettet eller kødsnoren af skinken, skær evt. tern i skinken, og sæt nelliker i. Drys med et tyndt lag majsstivelse. Rør dijonsennep, fransk sennep og honning sammen. Smør blandingen på skinken, og drys med rasp. Læg den i et ovnfast fad. Sæt skinken i en forvarmet ovn ved 225°, og lad den stege gylden. Servér skinken lun eller afkølet på sødt svensk julebrød eller med kartofler. Og gerne med grov sennep.

TIP: Bruger du skinken som en hovedret, kan du servere stuvet grønkål og brunede kartofler til.

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost

Få opskriften på sprød og saftig flæskesteg her