Aftensmad

Svensk juleskinke (svensk julskinka)

af Louisa Lorang 21. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
I Sverige samles man om det store julebord med masser af sild, kødboller, prinskorv (små wienerpølser) og en stor skinke. Man spiser lidt af det hele – nærmest som når vi holder julefrokost. Jeg har lavet den svenske juleskinke, der i modsætning til den danske version blot er saltet og ikke røget
8 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2-3 kg saltet skinke
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg, halveret
  • lidt persillestilke
  • vand

GLASERING

  • nelliker
  • majsstivelse
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 4 spsk. sød fransk sennep
  • 4 spsk. honning
  • 2 dl rasp

Kom skinken i en stor gryde med koldt vand, der dækker. Tilsæt laurbærblade, løg og persillestilke, og kog langsomt skinken op. Lad den koge stille og roligt i ca. 45 minutter, eller til den er 71-73° i centrum. Hæld ofte vand på undervejs, så skinken fortsat er dækket. Lad den trække i 15 minutter i vandet. Tag skinken op, og lad den køle lidt.
Tag nettet eller kødsnoren af skinken, skær evt. tern i skinken, og sæt nelliker i. Drys med et tyndt lag majsstivelse.
Rør dijonsennep, fransk sennep og honning sammen. Smør blandingen på skinken, og drys med rasp. Læg den i et ovnfast fad.
Sæt skinken i en forvarmet ovn ved 225°, og lad den stege gylden.
Servér skinken lun eller afkølet på sødt svensk julebrød eller med kartofler. Og gerne med grov sennep.

TIP: Bruger du skinken som en hovedret, kan du servere stuvet grønkål og brunede kartofler til.

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost

Få opskriften på sprød og saftig flæskesteg her

Andre lækre opskrifter