Svampesuppe med serranoskinke
Mad

Svampesuppe med serranoskinke

6. september 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Efterår er svampetid, og derfor er en cremet svampesuppe perfekt at servere på sæsonens første kølige dage. Her får du opskriften på svampesuppe med serranoskinke
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g blandede svampe
  • 25 g smør til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld timian
  • 1 l hønsebouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

SERRANO-TOPPING

  • 250 g blandede svampe
  • 60 g serranoskinke
  • 1 dl solsikkekerner
  • smør til stegning

TIL SERVERING

  • frisk timian
  • brød

Opskrift - sådan laver du svampesuppe med serranoskinke

1. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde, til de bliver gyldne. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Tilsæt løg, hvidløg og timianblade, og lad det stege med, til løgene bliver klare. Hæld bouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 minutter. 2. SERRANO-TOPPING: Tænd ovnen på 180°. Hak serranoskinken, og bland med solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 7 minutter, til det bliver sprødt. Rens svampene, og steg dem gyldne i rigeligt smør på en pande. 3. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. 4. SERVERING: Anret suppen i skåle, og pynt med serrano-topping og frisk timian. Servér med brød til. TIP: Undlad helst at bruge vand, når du renser svampene. Så bevarer de en god konsistens. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også