laks
Aftensmad

Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat

af Emma Martiny 12. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Pastinakker drysset med granatæblekerner og feta i pastinaksalaten udgør en velkomponeret følgesvend for laksen. Her får du opskriften på sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat
25 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 spsk. sumak
  • 50 g pinjekerner
  • 1 tsk. salt
  • 800 g laksefilet uden skind
  • olivenolie til stegning

OVNBAGT PASTINAKSALAT

  • 1 kg pastinakker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • 1 lille rødløg
  • kerner af ½ granatæble
  • 150 g feta
  • bredbladet persille

HONNINGDRESSING

  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat 

1. OVNBAGT PASTINAKSALAT: Tænd ovnen på 180° varmluft. Skræl pastinakkerne, og skær dem i tern. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med spidskommen og salt. Bag pastinakkerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Flæk granatæblet, pil kernerne ud, og fjern de hvide, bitre hinder. Skyl og hak persille.

2. Blend sumak, pinjekerner og salt godt sammen i en minihakker. Dup laksefileten tør. Tryk sumakblandingen ind i fiskekødet på alle sider. Opvarm en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Steg laksen på skindsiden i olie i 5 minutter, og sæt derefter panden i ovnen sammen med pastinakkerne. Lad laksen stege i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden, og fisken er netop gennemstegt.   3. HONNINGDRESSING: Riv citronskallen, og pres saften af citronen. Pres hvidløget. Rør alle ingredienser til dressingen sammen.   4. SERVERING: Vend de ovnbagte pastinaktern sammen med honningdressingen, og top med rødløg, granatæblekerner, smuldret feta og persille. Servér med laks.   TIP: Krydderiet sumak anvendes ofte i mellemøstlig mad og fås i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd. Kan evt. erstattes med revet citronskal.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her