
Aftensmad
1. OVNBAGT PASTINAKSALAT: Tænd ovnen på 180° varmluft. Skræl pastinakkerne, og skær dem i tern. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med spidskommen og salt. Bag pastinakkerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Flæk granatæblet, pil kernerne ud, og fjern de hvide, bitre hinder. Skyl og hak persille.
2. Blend sumak, pinjekerner og salt godt sammen i en minihakker. Dup laksefileten tør. Tryk sumakblandingen ind i fiskekødet på alle sider. Opvarm en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Steg laksen på skindsiden i olie i 5 minutter, og sæt derefter panden i ovnen sammen med pastinakkerne. Lad laksen stege i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden, og fisken er netop gennemstegt. 3. HONNINGDRESSING: Riv citronskallen, og pres saften af citronen. Pres hvidløget. Rør alle ingredienser til dressingen sammen. 4. SERVERING: Vend de ovnbagte pastinaktern sammen med honningdressingen, og top med rødløg, granatæblekerner, smuldret feta og persille. Servér med laks. TIP: Krydderiet sumak anvendes ofte i mellemøstlig mad og fås i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd. Kan evt. erstattes med revet citronskal. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her
Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her
Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her
Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her