Aftensmad

Stegte karrysild

16. november 2010
af Ida Davidsen
Foto: Bjørn Jakobsen
Julen byder på mange traditioner – og mange delikatesser. Og silden er en fast gæst på julebordet, men den må gerne komme i nye variationer. Her får du opskriften på smørrebrøds-jomfruen Ida Davidsens stegte karrysild.

Til 2 personer

Til ca. 1½ liter basis-sildelage:

Prøv også:

Røget sild med sommersalat   Sild med sprødstegt sød kartoffel og snapsesky   Vibber's herlige sild Vinderen af SØNDAGs silde-konkurrence 2010

1 liter lagereddike½ liter vand½ kg sukker1 spsk syltekrydderi (uden chili)1 løg2 laurbærblade1 spsk flydende Maggi-krydderi1 spsk hel sort peber1 bdt dild

Fremgangsmåde sildelage:

Bring eddike og vand i kog, tilsæt sukker og herefter de øvrige ingredienser.

Kog under låg ca. 30 min. Kan også bruges til sild, agurkesalat og syltede rødbeder

Karrystegte sild:

2 hele sildefileter4 spsk mel2 spsk karry1 æg4 spsk raspLidt smør og olieSalt, peber2 dl sildelage (se overfor)LøgDild

Fremgangsmåde stegte karrysild:

Bland mel og karry, vend sildefileterne heri.

Pisk ægget, vend silden heri og til sidst i rasp.

Steg fileterne i fedtstof et par min. på hver side på en pande.

Drys lidt salt og peber på.

Læg dem i en skål, hæld lagen over og lad dem trække ca. 30 min., inden de serveres lune med hakket løg og dild - og gerne med rugbrød smurt med fedt.

Se også: Klassiske karrysild