torsk
Aftensmad

Stegt torsk med lynstegte grøntsager

af Marie Melchior 21. februar 2022
Foto: Line Falck
Den enkle farvesammensætning af de grønne sager og den hvide fisk sætter nye standarder for, hvor æstetisk en hverdagsret kan tage sig ud. Her får du opskriften på stegt torsk med lynstegte grøntsager
4 personer
Tid i alt 25 min

STEGT TORSK

  • 800 g torskeloin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie til stegning

LYNSTEGTE GRØNTSAGER

  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g mangetout-ærter (eller sukkerærter)
  • 1 spsk. olie til stegning

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkornsris

TIL SERVERING

  • saft af 1 limefrugt
  • purløg

1. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.

 

2. Lynstegte grøntsager: Knæk de nederste, lidt træede ender af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker. Rens bladselleri og forårsløg, og skær dem i mindre stykker på skrå. Skyl ærterne, og skær dem i stave. Steg alle grøntsagerne i 1 spsk. olie på en pande ved høj varme i 3-5 minutter, til de netop falder sammen.

 

3. Torsk: Krydr torsken med salt og peber, og steg den i 1 spsk. olie på en pande i først 4 minutter på den ene side og dernæst 2-3 minutter på den anden.

 

4. Servering: Dryp limesaft over den stegte torsk, og servér med lynstegte grøntsager, ris og klippet purløg.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Asiatisk kyllingesalat med limedressing - Få opskriften her

Onsdag: Pizza med feta og hele tomater - Få opskriften her

Fredag: Citronmarinerede lammekoteletter med kartoffelsalat - Få opskriften her