https://imgix.femina.dk/media/article/1523-madplan-5.png
Mad

Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 23: Ugens fredagsopskrift er stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat. Få opskriften her.
8 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 små rødspættefileter
  • 2 æg
  • 100 g rugmel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning

RISSALAT

  • 4 dl ris
  • 3 gulerødder
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter
  • 1 spsk. smør

HASSELNØDDERELISH

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 3-4 kviste bredbladet persille
  • 1 bundt koriander
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 6 spsk. kapers
  • 2 dl olivenolie

Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat til 4 personer

Opskrift - sådan laver du stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat

1. Rissalat: Kog risene efter anvisningen på pakken. Løsn risene med en gaffel. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Vend risene sammen med gulerødder, ærter og smør.

2. Hasselnødderelish: Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 6-8 minutter. Læg dem i et rent viskestykke, og gnid de løse brune hinder af dem. Hak hasselnødderne groft. Skyl og hak persille og koriander. Riv citronskallen fint. Bland alle ingredienserne til nødderelishen sammen.

3. Dup fiskefileterne tørre. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Bland rugmel med salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend fileterne i æg og herefter i melblandingen. Steg fileterne i smør og olie på en pande i 2 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

TIP: Relishen kan holde sig på køl i 3-4 dage. Brug den til al slags kød eller som dyppelse til stegte kartofler.

Læs også