Aftensmad

Stegt rødspætte med stuvet spidskål

af Timm Vladimir 2. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Findes der noget bedre end en klassisk rødspætte? Få opskriften på en sprød rødspætte her
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele friske rødspætter, flåede og rensede
  • 100 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g smør + olivenolie til stegning
  • æbleeddike
  • 50 g hasselnødder
  • 2 citroner

STUVET SPIDSKÅL

  • 1 spidskål, gerne rød
  • 50 g smør til stegning
  • 2 dl piskefløde
  • muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft
  • krydderurt, f.eks. rød skovsyre

TILBEHØR

  • kartofler
  • persille

1. Tilbehør: Skrællede, kogte kartofler.

 

2. Stuvet spidskål: Skær spidskål i grove strimler. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Hæld fløden over, og krydr godt med revet muskatnød. Lad fløden koge ind, til kålen er mør, men stadig har bid. Smag til med salt, peber og citronsaft, og pynt med krydderurt.

 

3. Skær et snit langs rygraden på hver rødspætte, så fiskene ikke vrider sig for meget på panden. Vend rødspætterne i mel, og krydr med salt og peber. Steg dem 1 ad gangen i 50 g smør og et godt skvæt olie pr. fisk. De skal stege 2-3 minutter på hver side. Brug en ske til at øse smørret over rødspætten, mens den steger. Hæld smørret fra panden, og smag det til med lidt æbleeddike og hakkede hasselnødder. Halvér citronerne, og steg dem på skæresiden på panden, til de har fået masser af farve.

 

4. Servering: Hæld smørsauce over rødspætterne, drys med hakket persille, og servér med de stegte citroner, stuvet spidskål og kartofler.

 

PRØV OGSÅ: Sprød fisk med råstegte asparges og lime