Aftensmad

Stegt rødspætte med aspargessalat og krydderurtemayo

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 20: Ugens onsdagsopskrift er stegt rødspætte med aspargessalat og krydderurtemayo. Få opskriften her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 rødspætter
  • 1 dl rasp, gerne pankorasp
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber 
  • olie + smør til stegning

ASPARGESSALAT

  • 1 bundt asparges
  • 1 dåse kikærter
  • 10 små tomater
  • 2 stilke bredbladet persille
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

KRYDDERURTEMAYONNAISE

  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl græsk yoghurt 2 %
  • 4 spsk. friskhakket dild
  • 4 spsk. friskhakket purløg
  • skal af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 700 g kartofler

Kog gerne lidt ekstra kartofler, og brug dem i madpakken dagen efter sammen med lidt krydderurtemayonnaise. 

1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter.

 

2. Aspargessalat: Skyl asparges, og knæk den træede ende af. Dræn kikærterne. Skyl og halvér tomaterne. Skyl og pluk persillen. Pil løget, og hak det fint. Steg asparges i olie på en pande i 4 minutter. Tilsæt kikærter, og steg videre i 4 minutter. Vend tomaterne i, og tag panden fra varmen. Drys med løg og persille.

 

3. Vend rødspætterne i rasp og revet citronskal, og krydr med salt og peber. Steg dem i olie og smør på en pande i 2 minutter på hver side ved høj varme.

 

4. Krydderurtemayonnaise: Rør mayonnaise sammen med yoghurt, hakkede krydderurter og citronskal. Smag til med salt og peber.

 

5. Servér de stegte rødspætter med kartofler, aspargessalat og krydderurtemayonnaise.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce – Få opskriften her

Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat – Få opskriften her

Hakkebøffer og spidskålssalat med radiser – Få opskriften her