Aftensmad

Stegt kylling med rosenkålssalat

af Mai Knauer 15. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på stegt kylling med rosenkålssalat

Stegt kylling med rosenkålssalat til 4 personer

Rosenkål har et blakket ry, men på denne måde smager det friskt og lækkert og så smager det skønt til stegt kylling   INGREDIENSER TIL STEGT KYLLING 4 kyllingebrystfileter olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   ROSENKÅLSSALAT TIL STEGT KYLLING 700 g rosenkål 50 g koldt smør 1 spsk. honning 1 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber   DRESSING TIL STEGT KYLLING saft og skal af 1 usprøjtet citron 2 spsk. olie 1 spsk. honning salt og friskkværnet peber 2 skalotteløg 1 lille håndfuld bredbladet persille   TILBEHØR evt. ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)  

Opskrift - sådan laver du stegt kylling med rosenkålssalat

  1. Rosenkålssalat: Skyl rosenkålen, skær bunden af, og pil de yderste blade af. Gem de pæneste blade til salaten, og læg dem i koldt vand. Skær resten af rosenkålene (uden yderblade) i kvarter, og kog dem i letsaltet vand i 1-2 minutter, til de er netop møre. Blend de varme rosenkål i en foodprocessor sammen med smør, honning, citronsaft, salt og peber til en jævn puré. Fordel puréen på et fad. Hæld vandet fra de rå rosenkålsblade, og tør dem godt.   2. Dressing: Bland en dressing af citronsaft, fintrevet citronskal, olie og honning. Smag til med salt og peber. Pil skalotteløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen. Bland løg og persille i dressingen, og vend det sammen med rosenkålsbladene. Anret rosenkålsbladene oven på rosenkålspuréen.   3. Kylling: Steg kyllingefileterne i lidt olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér med rosenkålssalat og evt. kogte ris til.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing – Få opskriften her

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme – Få opskriften her

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her