Stegt havtaskefilet og pasta med squash
Mad

Stegt havtaskefilet og pasta med squash

7. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Stegt havtaskefilet er en vaske ægte onsdagsklassiker - her med pasta og squash. Få opskriften her.
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 600 g havtaskefilet (du kan også bruge f.eks. kulmule eller lange)
  • 1 æg
  • 100 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør + 2 spsk. olie til stegning

Pasta med squash

  • 400 g frisk pasta
  • 1 squash
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olie til stegning
  • 1 bundt dild
  • evt. 1 bakke rød skovsyre

Stegt havtaskefilet og pasta med squash

  1. Skær fisken i 4 stykker. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
  2. Hæld parmesan i en anden dyb tallerken. Dup fisken tør.
  3. Vend fisken i æg og herefter i parmesan.
  4. Steg fisken i smør og olie i 4 minutter på hver side, til overfladen er gylden og sprød. Læg fisken til side, og hold den varm.
  5. Pasta med squash: Kog pastaen efter anvisningen på pakken
  6. Skyl squashen, og skær den i tynde strimler.
  7. Steg den i olie og smør på en pande, til den netop falder sammen. Tilsæt den kogte pasta, og vend godt rundt. Hak dilden, og vend den i. Pynt evt. med rød skovsyre, og servér straks.

TIP: Hvis du ikke kan få fat i rød skovsyre, kan du sagtens bruge en anden frisk krydderurt.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også