Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner
Aftensmad

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner

af Mai Knauer 14. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner
4 personer

STEGT FLÆSK

  • 500 g stegeflæsk i skiver
  • salt

SPRØD RØDKÅLSSALAT

  • 600-700 g rødkål
  • 8 klementiner
  • 100 g tørrede tranebær

HONNINGDRESSING

  • ½ dl sherryeddike
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR TIL STEGT FLÆSK

  • evt. 1 kg små kogte 
  • kartofler

1. Stegt flæsk: Varm ovnen op til 180°. Læg flæskeskiverne i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. Vend dem flere gange undervejs. Drys med salt, når de er sprøde og gyldne.

 

2. Sprød rødkålssalat: Skær stokken af rødkålen, og kassér den. Skær kålen i tynde skiver på ca. 2 mm med et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Skræl og pil klementinerne, og skær dem i mindre stykker. Bland rødkål, klementiner og tranebær i en stor skål.

 

3. Honningdressing: Hæld sherryeddike og 1 spsk. honning i en lille gryde, og kog det ind til den halve mængde. Hæld blandingen over rødkålssalaten sammen med olie, og vend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Servér som tilbehør til det stegte flæsk, evt. med kogte kartofler til.