stegt flæsk
Aftensmad

Stegt flæsk med stuvet hvidkål

af Mai Knauer 22. september 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme efterårsretter. Her får du opskriften på stegt flæsk med stuvet hvidkål

Stegt flæsk med stuvet hvidkål til 4 personer

Udskift den klassiske persillesauce med stuvet hvidkål, og supplér evt. med en grøn salat til din stegt flæsk for en mere frisk udgave.  

INGREDIENSER TIL STEGT FLÆSK

700 g stegeflæsk i skiver salt  

STUVET HVIDKÅL

¼ hvidkål 2 dl vand lidt salt 2 dl piskefløde 1 dl mælk friskkværnet peber lidt friskrevet muskatnød skal og saft af 1 usprøjtet citron  

TIL SERVERING

1 kg små kartofler bredbladet persille  

Opskrift - sådan laver du stegt flæsk med stuvet hvidkål

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.   2. Krydr flæsket med salt, og bank det lidt tyndere, hvis skiverne er meget tykke. Læg flæsket på en ovnrist med en bageplade under, som fedtet kan dryppe ned i under stegningen (læg bagepapir på bagepladen, så er den nemmere at gøre ren bagefter). Steg flæsket i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter, til det er sprødt og gyldent.   3. Stuvet hvidkål: Snit hvidkålen i grove stykker, og læg dem i en gryde sammen med 2 dl vand og lidt salt. Damp kålen under låg i 6-8 minutter, til den falder sammen og bliver mør. Hæld vandet fra, tilsæt fløde og mælk, og krydr med salt, peber og muskatnød. Lad den koge ind til en cremet konsistens. Smag til med fint-revet citronskal og citronsaft.   4. Servering: Drys kartoflerne med hakket persille, og servér som tilbehør til den stegte flæsk sammen med stuvet hvidkål.   TIP: Du plejer måske at stege flæsk på panden, men det giver mindre røg og lugt i køkkenet at bruge ovnen.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Porregratin med grøn salat - Få opskriften her

Kartoffelsuppe med bacon og timian - Få opskriften her

Røget ørred med agurkecreme og bønnesalat - Få opskriften her

Lammekrone med ristede kantareller - Få opskriften her