Stegt flæsk med kold persillecreme
Aftensmad

Stegt flæsk med kold persillecreme

af Emma Martiny 9. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Giv vores nationalret et moderne tvist ved at erstatte saucen med en friskere, kold persillecreme. Her får du opskriften på stegt flæsk med kold persillecreme
25 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 12-16 skiver flæsk
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 1 kg små kartofler

PERSILLECREME

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 2 dl skyr
  • 3 spsk. god mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat

Opskrift - sådan laver du stegt flæsk med kold persillecreme 

  1. Tænd ovnen på 200°. Krydr flæskeskiverne godt med salt og peber, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10 minutter, vend skiverne, og steg videre i yderligere 10-15 minutter, til de er sprøde.   2. TILBEHØR: Kog kartoflerne møre i saltet vand.   3. PERSILLECREME: Pil hvidløg. Skyl og pluk persille. Kør alle ingredienserne til persillecremen sammen i en foodprocessor eller blender til en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.   4. SERVERING: Skyl og afdryp salaten, og anret den på et fad. Servér stegt flæsk med kartofler, persillecreme og salat.   TIP: Vil du hellere have en varm sauce? Varm 2½ dl madlavningsfløde op sammen med 2 dl grøntsagsbouillon og 2 tsk. hvedemel. Smag til med hakket persille, citronsaft, salt og peber.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing – Få opskriften her

Tirsdag: Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål – Få opskriften her

Torsdag: Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost – Få opskriften her

Fredag: Marokkansk risfad med kylling – Få opskriften her