Stegt flæsk med kold persillecreme
Mad

Stegt flæsk med kold persillecreme

9. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv vores nationalret et moderne tvist ved at erstatte saucen med en friskere, kold persillecreme. Her får du opskriften på stegt flæsk med kold persillecreme
25 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 12-16 skiver flæsk
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 1 kg små kartofler

PERSILLECREME

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 2 dl skyr
  • 3 spsk. god mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat

Stegt flæsk med kold persillecreme

  1. Stegt flæsk: Tænd ovnen på 200°. Krydr flæskeskiverne godt med salt og peber, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10 minutter, vend skiverne, og steg videre i yderligere 10-15 minutter, til de er sprøde.
  2. Tilbehør: Kog kartoflerne møre i saltet vand.
  3. Persillecreme: Pil hvidløg. Skyl og pluk persille. Kør alle ingredienserne til persillecremen sammen i en foodprocessor eller blender til en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Severing: Skyl og afdryp salaten, og anret den på et fad. Servér stegt flæsk med kartofler, persillecreme og salat.

TIP: Vil du hellere have en varm sauce? Varm 2½ dl madlavningsfløde op sammen med 2 dl grøntsagsbouillon og 2 tsk. hvedemel. Smag til med hakket persille, citronsaft, salt og peber.

Læs også