Knoldsellerien kan virke som en utæmmelig grøntsag for mange, men i denne salat giver den et let og elegant indtryk. Her får du opskriften på sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
800 g loin af mørksej
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør til stegning
KNOLDSELLERISALAT
50 g hasselnødder
1 knoldselleri
1 spsk. smør til stegning
1-2 æbler
1 rødløg
2 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 håndfuld frisk timian
groft brød
Opskrift - sådan laver du sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble
1. KNOLDSELLERISALAT: Rist hasselnødder let på en tør pande, og hak dem meget groft. Skræl knoldselleri, og skær den i 1 cm store tern. Steg selleriternene i smør på panden, til de begynder at tage farve. Skyl æbler, og fjern kernehus, og skær æbler i små tern. Pil rødløg, og skær i tynde både. Tilsæt æble og rødløg, og lad det svitse med i ca. 5 minutter, til løgene bliver bløde, og æbleternene tager farve. Tilsæt honning, sennep og eddike, krydr godt med salt og peber, og vend rundt. 2. Del mørksejen i 4 stykker, og krydr godt med salt og peber. Steg stykkerne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side. 3. SERVERING: Anret knoldsellerisalaten i en skål, og pynt med frisk timian og de ristede hasselnødder. Servér med mørksej og groft brød. Få indkøbslisten til hele ugen her