Sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble
Mad

Sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble

15. november 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Knoldsellerien kan virke som en utæmmelig grøntsag for mange, men i denne salat giver den et let og elegant indtryk. Her får du opskriften på sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g loin af mørksej
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til stegning

KNOLDSELLERISALAT

  • 50 g hasselnødder
  • 1 knoldselleri
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1-2 æbler
  • 1 rødløg
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk timian
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble

1. KNOLDSELLERISALAT: Rist hasselnødder let på en tør pande, og hak dem meget groft. Skræl knoldselleri, og skær den i 1 cm store tern. Steg selleriternene i smør på panden, til de begynder at tage farve. Skyl æbler, og fjern kernehus, og skær æbler i små tern. Pil rødløg, og skær i tynde både. Tilsæt æble og rødløg, og lad det svitse med i ca. 5 minutter, til løgene bliver bløde, og æbleternene tager farve. Tilsæt honning, sennep og eddike, krydr godt med salt og peber, og vend rundt. 2. Del mørksejen i 4 stykker, og krydr godt med salt og peber. Steg stykkerne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side. 3. SERVERING: Anret knoldsellerisalaten i en skål, og pynt med frisk timian og de ristede hasselnødder. Servér med mørksej og groft brød. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også