Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler
Mad

Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler

22. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Kulmule er et festmåltid for ganen, og fremgangsmåden er superhurtig og ligetil. Her får du opskriften på sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kulmulefilet
  • 1 dl æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber

LYNSYLTET RØDLØG

  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 2 tsk. honning

TILBEHØR

  • 1 kg nye kartofler

ÆRTEDIP

  • 500 g frosne ærter
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke ærteskud

Sådan laver du sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler

  1. LYNSYLTET RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i både. Læg det i en kasserolle med eddike og honning, og bring i kog. Tag straks kasserollen af varmen, og stil rødløget til side indtil servering.
  2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
  3. ÆRTEDIP: Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem i en sigte. Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem med en stavblender til en grov, cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. FISKEN: Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, indtil fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
  5. SERVERING: Servér kulmulefileterne med ærtedip og kogte kartofler, og pynt med syltede rødløgsbåde og ærteskud.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også