Spinatvafler med røget laks og lucernespirer
Aftensmad

Spinatvafler med røget laks og lucernespirer

af Timm Vladimir 29. marts 2019
Foto: Columbus Leth
Kast dig ud i en omgang vaffelbagning og fyld dem med lækker laks og knasende sprøde spirer. Her får du opskriften på spinatvafler med røget laks og lucernespirer
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g frisk babyspinat
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g smør

TIL SERVERING

  • 1 bakke lucernespirer
  • 300 g røget laks i skiver
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • frisk dild

Opskrift - sådan laver du spinatvafler med røget laks og lucernespirer

  1. Skyl spinaten. Blend spinat, æg og mælk i en blender, til massen er ensartet. Tilsæt mel, bagepulver, salt og peber, og blend igen. Smelt smørret, og lad det blive lidt brunt. Rør det i spinatdejen. Lad dejen hvile i 20 minutter.   2. Bag vaflerne i et vaffeljern i 5-7 minutter.   3. SERVERING: Skyl spirerne. Top de friskbagte spinatvafler med røget laks, cremefraiche, spirer og dild.   TIP: Lucernespirer har en meget mild smag. Ønsker du mere power, kan du bruge f.eks. hvidløgsspirer   LÆS OGSÅ: Avocado-vaffeltoast med pocherede æg