Lasagne med røget laks, spinat og ricotta-fløde-sauce sender dig i himlen ved første bid. Her får du opskriften på spinatlasagne med røget laks
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE
300 g røget laks i skiver
2 friske mozzarellakugler, i alt 250 g
1 pakke lasagneplader
RICOTTASAUCE
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie til stegning
500 g frisk spinat
250 g ricotta
1 dl piskefløde
skal og saft af ½ usprøjtet citron
friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 bakke blandet salat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du spinatlasagne med røget laks
RICOTTASAUCE
Ricottasauce: Tænd ovnen på 175°.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
Skyl spinaten, og lad den stege med i gryden, lidt ad gangen. Tilsæt gradvist mere spinat, efterhånden som bladene falder sammen.
Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, til du får en cremet sauce.
Smag til med muskatnød, salt og peber.
Lasagne: Fordel ¼ af ricottasaucen i bunden af et smurt ovnfad.
Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af den røgede laks oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og røget laks, og slut af med lasagneplader og sauce.
Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Servering: Skyl og afdryp salaten, og fordel den på et fad.
Dryp med olie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér salaten til lakselasagnen.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.