Spinatlasagne med røget laks
Aftensmad

Spinatlasagne med røget laks

af Emma Martiny 23. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Lasagne med røget laks, spinat og ricotta-fløde-sauce sender dig i himlen ved første bid. Her får du opskriften på spinatlasagne med røget laks
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g røget laks i skiver
  • 2 friske mozzarellakugler, i alt 250 g
  • 1 pakke lasagneplader

RICOTTASAUCE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 500 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 dl piskefløde
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du spinatlasagne med røget laks 

RICOTTASAUCE

  1. Ricottasauce: Tænd ovnen på 175°.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
  3. Skyl spinaten, og lad den stege med i gryden, lidt ad gangen. Tilsæt gradvist mere spinat, efterhånden som bladene falder sammen.
  4. Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, til du får en cremet sauce.
  5. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  6. Lasagne: Fordel ¼ af ricottasaucen i bunden af et smurt ovnfad.
  7. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af den røgede laks oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og røget laks, og slut af med lasagneplader og sauce.
  8. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie.
  9. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
  10. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
  11. Servering: Skyl og afdryp salaten, og fordel den på et fad.
  12. Dryp med olie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér salaten til lakselasagnen.

 

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Andre lækre opskrifter