Aftensmad

Spicy kødboller med rispilaf

af Marie Melchior 24. april 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 17: Ugens onsdagsopskrift er spicy kødboller med rispilaf. Få opskriften her

Spicy kødboller med rispilaf til 4 personer

Kødbollerne skal først på spyd, efter at de er stegt, og det gør det hele lidt nemmere.    Tid: 40 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 600 g hakket kalve- og svinekød ½ dl havregryn 1 bundt forårsløg 2 fed hvidløg 1 tsk. five spice-krydderi 1 tsk. tørrede chiliflager 1 tsk. stødt koriander olivenolie til stegning   RISPILAF 500 g basmatiris 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. kanel 1 tsk. spidskommen 1 tsk. stødt koriander skal af 1 usprøjtet appelsin 5 dl bouillon 100 g frisk babyspinat 75 g tørrede abrikoser  

Opskrift - sådan laver du spicy kødboller med rispilaf

  1. Rør kødet sammen med havregryn. Hak forårsløg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med krydderier. Rul ovale kødboller af ca. 2 spsk. fars, og læg dem på bagepapir på et bræt. Pensl kødbollerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 8-10 minutter i alt. Vend dem ofte. Sæt dem evt. på spyd før servering.   2. Rispilaf: Skyl risen i koldt vand i en si. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg let i olie i en tykbundet gryde. Drys krydderier og fintrevet appelsinskal over. Steg i et par minutter. Tilsæt ris, og rør godt rundt. Hæld bouillon over, læg låg på gryden, og kog ved middel varme i 10 minutter. Tag gryden af varmen. Vend skyllet spinat og grofthakkede abrikoser i pilaffen.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pasta med pærer og valnøddepesto – Få opskriften her

Tirsdag: Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød – Få opskriften her

Torsdag: Lam i citron og sennep stegt på kartofler – Få opskriften her

Fredag: Krydret laks med tabbouleh – Få opskriften her