

Spicy kødboller med rispilaf
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g hakket kalve- og svinekød
- ½ dl havregryn
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. five spice-krydderi
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. stødt koriander
- olivenolie til stegning
RISPILAF
- 500 g basmatiris
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- skal af 1 usprøjtet appelsin
- 5 dl bouillon
- 100 g frisk babyspinat
- 75 g tørrede abrikoser
1. Rør kødet sammen med havregryn. Hak forårsløg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med krydderier. Rul ovale kødboller af ca. 2 spsk. fars, og læg dem på bagepapir på et bræt. Pensl kødbollerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 8-10 minutter i alt. Vend dem ofte. Sæt dem evt. på spyd før servering.
2. Rispilaf: Skyl risen i koldt vand i en si. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg let i olie i en tykbundet gryde. Drys krydderier og fintrevet appelsinskal over. Steg i et par minutter. Tilsæt ris, og rør godt rundt. Hæld bouillon over, læg låg på gryden, og kog ved middel varme i 10 minutter. Tag gryden af varmen. Vend skyllet spinat og grofthakkede abrikoser i pilaffen.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pasta med pærer og valnøddepesto – Få opskriften her
Tirsdag: Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød – Få opskriften her
Torsdag: Lam i citron og sennep stegt på kartofler – Få opskriften her