spansk pølseret
Aftensmad

Spansk pølseret

af Emma Martiny 3. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
Chorizo, peberfrugt og oliven giver en fiesta af smage i denne spanske version af den svenske pølseret. Her får du opskriften på spansk pølseret
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg nye kartofler
  • 300 g tørret chorizo
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 glas kalamataoliven

Opskrift - sådan laver du spansk pølseret

1. Kog kartoflerne, til de er akkurat møre. Lad dem køle lidt af, og skær dem i grove stykker. Skær chorizo i skiver, og rist dem på en tør pande med høje kanter. Pil løget, og skær det i tynde både. Svits løget sammen med chorizoen på panden. Tilsæt presset hvidløg. Rens peberfrugter og squash; skær dem i skiver, og lad dem stege med på panden, indtil de begynder at tage farve. Tilsæt de kogte kartofler. Krydr med paprika, og tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Vend rundt, og lad retten simre i 10 minutter.   2. SERVERING: Skyl og pluk persillen. Bland kalamataoliven i pølseretten, og drys med persille.   TIP: Får du chorizo, peberfrugt og oliven tilovers, kan du bruge det til et tapasbord en anden dag, hvis du supplerer med godt brød.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spinatpandekager med varmrøget laks – Få opskriften her

Tirsdag: Krydrede kyllingelår med butterbean-hummus – Få opskriften her

Onsdag: Blomkålssuppe med gurkemeje og ingefær – Få opskriften her

Fredag: Afrikansk lammegryde med gurkemeje-couscous – Få opskriften her