Retten kan fryses, men er helt klart lækrest, når den er frisklavet. Svensk pølseret er desuden helt oplagt at lave over bål. Kom evt. en smule eddike i retten, så får den en syrlig kant, og lidt sukker som modspil.
Svensk pølseret er en af barndommens klassikere. Det er hurtigt og nemt at lave - her kan små børn også være med. Det er en af de retter, der er nem at lave til mange mennesker. Men husk, retten laves i én gryde, så skal du lave den til mange mennesker, kræver det den største suppegryde, du kan fremskaffe. Denne udgave af svensk pølseret er en luksusudgave med piskefløde, der gør retten mere cremet og mild i smagen.
Sjovt nok er svensk pølseret slet ikke svensk. Faktisk mener man at retten stammer fra Danmark. Historien lyder at en skoleklasse var på klassetur til Sverige, hvor de fik en rigtig omgang restemad, som de blev helt vilde med. Retten døbte de svensk pølseret. Et mindre misvisende navn kunne måske være pølsegryde.