Svensk pølseret de luxe
Mad

Svensk pølseret de luxe

28. januar 2022
Af: af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Denne opskrift på svensk pølseret er en luksusudgave med fløde. Få opskriften her

Svensk pølseret

  • 1 lille løg
  • 1 tsk smør
  • Ca. 6 røde pølser
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 4-5 spsk tomatketchup
  • Ca. 2 dl piskefløde
  • Ca. 400 g kogte, kolde og pillede kartofler
  • Salt og peber
  • Hakket persille eller purløg

Sådan laver du svensk pølseret

  1. Find den store gryde frem - hele retten skal kunne være i samme gryde.
  2. Hak løget og damp det i smør i gryden.
  3. Skær pølserne i mindre stykker, kom dem i gryden og rør rundt.
  4. Hæld de to slags tomat i gryden sammen med piskefløden.
  5. Kog retten op unden omrøring og kom ituskårne kartofler i.
  6. Lad retten simre i ca. 5 min. og smag den til med salt og peber.
  7. Server retten rygende varm drysset med hakket persille eller purløg.

Retten kan fryses, men er helt klart lækrest, når den er frisklavet. Svensk pølseret er desuden helt oplagt at lave over bål. Kom evt. en smule eddike i retten, så får den en syrlig kant, og lidt sukker som modspil.

En rigtig klassiker

Svensk pølseret er en af barndommens klassikere. Det er hurtigt og nemt at lave - her kan små børn også være med. Det er en af de retter, der er nem at lave til mange mennesker. Men husk, retten laves i én gryde, så skal du lave den til mange mennesker, kræver det den største suppegryde, du kan fremskaffe. Denne udgave af svensk pølseret er en luksusudgave med piskefløde, der gør retten mere cremet og mild i smagen.

Tips til svensk pølseret

  • De fleste kender retten med kartofler, men du kan faktisk godt servere den med både pasta, ris eller en mos af din yndlings rodfrugt.
  • Du kan tilføje gulerødder i tern til retten, hvis der skal lidt flere grøntsager i kosten.
  • Variér retten ved at vælge mere spændende pølser. Der findes masser af lækre pølser med forskellige krydrede smage.

Ikke så svensk igen

Sjovt nok er svensk pølseret slet ikke svensk. Faktisk mener man at retten stammer fra Danmark. Historien lyder at en skoleklasse var på klassetur til Sverige, hvor de fik en rigtig omgang restemad, som de blev helt vilde med. Retten døbte de svensk pølseret. Et mindre misvisende navn kunne måske være pølsegryde.

Læs også