mørbradgryde
Aftensmad

Spansk mørbradgryde med choizo og couscous

af Emma Martiny 30. november 2017
Foto: Nina Malling
Giv den klassiske mørbradgryde et spicy tvist. Her får du opskriften på en lækker spansk mørbradgryde med choizo og couscous

Spansk mørbradgryde med choizo og couscous

Tid: 30 minutter  Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 svinemørbrad 1 spsk. smør til stegning 1 dåse hakkede tomater 140 g koncentreret tomatpuré 2 dl piskefløde 2 spsk. hvidvinseddike  2 laurbærblade 1 dåse kikærter  
  CHORIZOTOPPING 100 g tørret chorizo 2 små løg 3 fed hvidløg  1 spsk. paprika 1 spsk. tørret oregano 2 tsk. tørret rosmarin ½ tsk. cayennepeber salt og friskkværnet peber  
  TILBEHØR 4 dl couscous evt. bredbladet persille   PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med mos

Opskrift - sådan laver du spansk mørbradgryde med choizo og couscous 

1. Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.   2. CHORIZOTOPPING: Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.   3. Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter. Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.   4. TILBEHØR: Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med hakket persille.    Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her

Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her

Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her