mørbradgryde
Aftensmad

Spansk mørbradgryde med choizo og couscous

af Emma Martiny 1. marts 2022
Foto: Nina Malling
Giv den klassiske mørbradgryde et spicy tvist. Her får du opskriften på en lækker spansk mørbradgryde med choizo og couscous
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. hvidvinseddike 
  • 2 laurbærblade
  • 1 dåse kikærter

CHORIZOTOPPING

  • 100 g tørret chorizo
  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • ½ tsk. cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl couscous
  • evt. bredbladet persille

1. Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.

 

2. CHORIZOTOPPING: Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.

 

3. Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter. Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.

 

4. TILBEHØR: Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med hakket persille. 

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her

Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her

Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her

Læs også