

Spansk mørbradgryde med choizo og couscous
DET SKAL DU BRUGE
- 1 svinemørbrad
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 laurbærblade
- 1 dåse kikærter
CHORIZOTOPPING
- 100 g tørret chorizo
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørret rosmarin
- ½ tsk. cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
- 4 dl couscous
- evt. bredbladet persille
1. Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.
2. CHORIZOTOPPING: Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.
3. Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter. Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.
4. TILBEHØR: Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med hakket persille.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her
Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her
Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her