spaghettiomelet
Aftensmad

Spaghettiomelet og tomatsalat med oliven

af Camilla Biesbjerg Markussen, Marie Melchior og Carsten Kyster 6. oktober 2014
Foto: Betina Hastoft
Gode rester der er tryllet om til noget helt andet dagen efter - det er lækkert. Her får du opskriften på spaghettiomelet og tomatsalat med oliven

Spaghettiomelet og tomatsalat med oliven til 4 personer

En omelet med spaghetti er dejligt luftig og mættende og en helt ny måde at bruge en rest kogt spaghetti på

INGREDIENSER TIL SPAGHETTIOMELET MED OLIVEN

1 løg 1 rødløg 100 g pancetta (eller bacon i skiver) olivenolie til stegning ½ bundt purløg ½ bundt persille 250 g kogt og afkølet spaghetti 2½ dl mild ostesauce, f.eks. fra Karolines Køkken 2 æg salt og friskkværnet peber  

TOMATSALAT MED OLIVEN

500 g blommetomater 1 rødløg 75 g sorte oliven uden sten 2 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike ½ tsk. sukker salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du spaghettiomelet og tomatsalat med oliven

  1. Tænd ovnen på 200°. Pil løg og rødløg, og skær dem i tynde både. Skær eller klip pancettaen i små tern. Opvarm en pande med lidt olie, og steg løg, rødløg og pancetta ved middel varme i ca. 3 minutter. Skyl og hak purløg og persille. Vend spaghetti, den stegte løgblanding, krydderurter, ostesauce og æg godt sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Smør et ovnfast fad med olie (eller brug fra start en pande, som kan tåle at komme i ovnen). Hæld blandingen i fadet, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt fadet med spaghettiomelet i ovnen i 15 minutter, til overfladen er gylden.   2. Tomatsalat med oliven: Skær tomaterne i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Vend tomater, rødløg og oliven sammen. Pisk olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen, og dryp det over tomatsalaten. Lad omeletten køle ganske let af, og servér spaghettiomelet med tomatsalaten med oliven.   TIP Alle slags pasta-rester kan bruges til denne ret.   Vil du prøve noget andet end spaghettiomelet, så kan du prøve en god klassisk omelet med et twist: Omelet med parmaskinke, tomater og purløg  

SPAGHETTIOMELET MED TOMATSALAT OG OLIVEN ER EN DEL AF EN MADPLAN. SE UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Calzone med parmaskinke og rester af ratatouille - Få opskriften her

Farsbrød med kartoffelbjælker og citronmayonnaise - Få opskriften her

Pocheret laks med hash browns og porrer - Få opskriften her

Stegte ris med æg, rejer og sukkerærter - Få opskriften her