Spaghetti med rejer, hvidløg og chili
Mad

Spaghetti med rejer, hvidløg og chili

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er ægte hyggemad. Her får du opskriften på spaghetti med rejer, hvidløg og chili
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g frisk spaghetti
  • 2-4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 tsk. tørrede chiliflager
  • 500 g pillede rå rejer, gerne tigerrejer
  • 3 dl hvidvin
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 300 g rucola

TOMATBRØD

  • 2 store tomater
  • 4 skiver groft brød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • parmesan

Opskrift - sådan laver du spaghetti med rejer, hvidløg og chili

1. Kog spaghetti som anvist på pakken. Hæld vandet fra, og stil spaghettien til side. Pil og hak hvidløg. Varm olie op i en gryde, og svits hvidløg og chili. Vend rejerne i gryden. Hæld hvidvin ved, og lad vinen koge ind. Tilsæt tomatpuré og bouillon, og lad retten simre i 4 minutter. Vend spaghetti i gryden sammen med citronsaft. Skyl rucola. Vend fintrevet citronskal og rucola i spaghettiretten.

2. Tomatbrød: Tænd ovnen på 175°. Skyl tomaterne, og skær dem i store tern. Dryp brødet med olie. Fordel tomaterne på brødet, og rist dem i ovnen i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Anret pastaretten i skåle, top med friskrevet parmesan, og servér med de ristede tomatbrød til.

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Bøf med hurtig bearnaisesauce og grøntsager - Få opskriften her

Kartoffeltortilla med chorizo - Få opskriften her

Tomattærte med kyllingebryst - Få opskriften her

Gyros med svinekød og tzatziki - Få opskriften her

Læs også