Aftensmad

Spaghetti med rejer, chili og soltørrede tomater

af Mai Knauer 1. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Rejer med hale ser flotte ud i retten, men hvis du vil gøre dem nemmere at spise, kan du skære halerne fra inden tilberedning.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g frisk spaghetti
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g tigerrejer uden skal
  • 6 soltørrede tomater
  • 3 dl hvidvin
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 300 g rucola
  • salt og friskkværnet peber

1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Pil og hak hvidløgene. Steg dem sammen med chiliflager i olie på en pande. Tilsæt de rå rejer uden skal, når hvidløget har fået lidt farve, og lad rejerne stege med i et par minutter. Blend de soltørrede tomater til en jævn tomatmasse i en minihakker, og vend tomatmasse og hvidvin sammen med rejerne på panden. Lad det simre i 2-3 minutter.

 

2. Vend den afdryppede pasta i rejesaucen, evt. sammen med lidt af kogevandet fra pastaen. Tilsæt citronsaft og lidt af rucolaen. Smag retten til med salt og peber. Servér retten på 4 store tallerkener, og drys med fintrevet citronskal og rucola. Dryp evt. med lidt olivenolie.

 

Opskriften er en del af en komplet italiensk gæstemiddag bestående af carpaccio, spaghetti og semifreddo. Få opskrifterne på forret og dessert her

Carpaccio med ristede pinjekerner, parmesan og basilikum – Få opskriften her

Semifreddo med kandiseret frugt og chokolade – Få opskriften her