spaghetti
Aftensmad

Spaghetti med linse-bolognese

af Emma Martiny 6. april 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En vegetarisk udgave af spaghetti med kødsauce. Linse-bolognesen er fyldt med smag og minder så meget om originalen, at man snildt kan blive snydt. Her får du opskriften på spaghetti med linse-bolognese

Spaghetti med linse-bolognese 

Tid: 25 minutter Antal personer: 4    DET SKAL DU BRUGE 250 g svampe, f.eks. champignoner 1 stort løg 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning 1 stor gulerod 1 spsk. tørret basilikum 1 spsk. tørret oregano  salt og friskkværnet peber 1 dåse hakkede tomater 140 g tomatpuré 2½ dl grøntsagsbouillon 2 dåser grønne linser 2 spsk. rødvinseddike  
  TIL SERVERING 400 g tørret fuldkornsspaghetti friskrevet parmesan  frisk basilikum   PRØV OGSÅ: Spaghetti med broccoli, æg og spinat  

Opskrift - sådan laver du spaghetti med linse-bolognese

  1. Rens svampene, og skær dem i små tern. Pil og hak løg, og pres hvidløg. Steg svampe, løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil blandingen begynder at blive gylden. Skræl og riv guleroden, og tilsæt gulerod, tørret basilikum, oregano, salt og peber. Steg et par minutter, inden du hælder hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden. Hæld vandet fra linserne, skyl dem i en sigte, og tilsæt. Bring retten i kog, og smag til med rødvinseddike, salt og peber.    2. SERVERING: Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Servér friskkogt spaghetti med linse-bolognese, friskrevet parmesan og basilikumblade.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her

Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her

Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her

Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her