Aftensmad

Små kanapeer

af Louise Dandanell Ørsted 19. december 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Små kanapeer: laks med gedekugle, paté med løgkompot og blåskimmelost med kirsebær.

Små kanapeer: laks med gedekugle, paté med løgkompot og blåskimmelost med kirsebær. Spis de små kanapeer, inden det hele går løs evt. med et glas champagne eller en god hvidvin til..

Laks med gedekugle

En stærk lille sag, der sætter gang i forbrændingen. . 

Ingredienser Fremgangsmåde 2 tynde skiver lyst brød100 g røget laks1 spsk kapers50 g gederulle1 spsk chiliflagereller sød chilipulver Skær brødet i små firkanter og fordel laksen på dem.

Hak kapers og bland det med gedeosten. Rul ostemassen til små kugler, der rulles i chili.

Brug en sød chili, hvis du synes, flagerne er for stærke.

Anret en lille kugle ost på hver laksehapser.

Paté med løgkompot

Ingredienser Fremgangsmåde 1 rødløgFedtstof, gerne andefedt,til stegning1 spsk mørk balsamico2 spsk gelé2 tynde skiver lyst brød75 g patéFrisk timian til pynt Pil løget og skær det i tynde skiver. Varm lidt fedtstof i en gryde og vend løgene i.Hæld balsamico og gelé på og lad det simre 10-15 min., til væden er kogt væk.Skær brødet i små firkanter og fordel patéen på dem.Pynt med den lune eller kolde løgkompot og timian.    

Blåskimmelost med kirsebær 

Ingredienser Fremgangsmåde 2 tynde skiver lyst brød50 g dansk blåskimmelostCa. 12 Amarena-kirsebærTandstikker Skær brødet i små firkanter og fordel osten på dem.

Sæt et kirsebær fast med en lille tandstik på hver.

LÆS MERE: Det er ingen sag at lave sushi selv - få 5 lækre opskrifter her

Den perfekte julemiddag 

Små kanapeer Flæskesteg Stegt and Tilbehør: rødkål,brunede kartoflerog sauce Risengrød ogrisalamande Julekrydredemuffins