sliders
Mad

Sliders med kyllingebøf, glaserede forårsløg og hvidløgsmayo

24. april 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Sprøde kyllingebøffer i kærligt favntag med hjemmebagte briocheboller og masser af hvidløgsmayo. Mums! Her får du opskriften på små lækre sliders med kyllingebøf, glaserede forårsløg og hvidløgsmayo
8 personer
Tid i alt 2 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk. paprika
  • 1½ tsk. salt
  • 1½ dl rasp
  • olie til stegning

SMÅ BRIOCHEBOLLER

  • 20 g gær
  • 300 g lunt vand
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • evt. 1 spsk. brændt maltmel
  • 150 g smør
  • 1½ tsk. salt

GLASEREDE FORÅRSLØG

  • 16 forårsløg
  • olie til stegning
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl sherryeddike
  • salt og friskkværnet peber

HVIDLØGSMAYO

  • 2 fed hvidløg
  • 1 knsp. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. sherryeddike
  • 1½ dl rapsolie

TIL SERVERING

  • 4 grillede peberfrugter fra glas

Sliders med kyllingebøf, glaserede forårsløg og hvidløgsmayo

1. SMÅ BRIOCHEBOLLER: Opløs gæren i vandet i en stor skål, og tilsæt æggene. Bland hvedemel og evt. maltmel (maltmelet giver farve og smag), og rør det i gærblandingen lidt efter lidt. Ælt dejen i ca. 5 minutter, til den er glat. Tilsæt smør skåret i tern og salt, og ælt, til det er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

2. Form dejen til ca. 16 boller, og lad dem efterhæve i 30 minutter (drys evt. med lidt mere maltmel). Bag dem i 12-15 minutter i en 200° varm ovn. 3. Pil og hak løget. Rør kyllingekød sammen med løg, mel, æg, paprika og salt. Lad det trække i ca. 15 minutter på køl. Form farsen til små bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side. 4. GLASEREDE FORÅRSLØG: Rens forårsløg, og skær den yderste top og bund af. Steg forårsløgene i lidt olie på en pande, til de falder sammen. Tilsæt honning, eddike, salt og peber, og lad det koge ind, til løgene er let glaserede. 5. HVIDLØGSMAYO: Pil hvidløg, og knus dem i en morter sammen med salt. Tilsæt æggeblomme og eddike. Arbejd det godt sammen, og tilsæt olien i en tynd stråle, mens der stødes. Fortsæt, til konsistensen er som tyk mayonnaise. 6. SERVERING: Rens peberfrugter, og skær dem i tynde skiver. Flæk de lune boller, og smør dem med hvidløgsmayo. Fyld dem med peberfrugt, kyllingebøffer og glaserede forårsløg. TIP: Der bliver 16 boller af portionen, men du skal kun bruge 8, så frys gerne halvdelen ned. PRØV OGSÅ: Nem pulled pork-burger med coleslaw
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også