kyllingelår
Aftensmad

Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat

af Marie Melchior 7. marts 2022
Foto: Line Falck
Med en fyldig salat som tilbehør behøver du ikke brød eller pasta for at blive mæt. Her får du opskriften på sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår (over- og underlår)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

GRØNTSAGSSALAT

  • 1 aubergine
  • olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • 4 gulerødder
  • 1 spidskål, rød eller grøn
  • 2 modne avocadoer
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • saft af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat

 

1. SESAMMARINADE: Rør presset hvidløg sammen med olie. Tilsæt  sesam frø, spidskommen, salt og peber. Smør kyllinge-lårene ind i marinaden, og lad dem marinere på køl i 30 minutter.

 

2. Læg de marinerede kyllingelår i et ovnfast fad, og steg dem sprøde i en 200° varm ovn i 35-40 minutter.

 

3. GRØNTSAGSSALAT: Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver på langs. Steg skiverne i lidt olie på en (grill)pande i 2-3 minutter på hver side. Skyl squashen, og skær den i tynde spåner på langs med en tyndskræller. 

 

4. Skræl  gulerødderne, og skær dem i tynde spåner på langs med en tyndskræller. Snit spidskålen groft. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne, dryp dem med olivenolie, og krydr med salt og peber.

 

5. YOGHURTDRESSING: Rør yoghurt sammen med tahin, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Servér dressingen til kylling og grøntsager.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie - Få opskriften her

Onsdag: Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter - Få opskriften her

Torsdag: Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner - Få opskriften her