Serranosvøbte koteletter i fad
Mad

Serranosvøbte koteletter i fad

31. marts 2021
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Koteletter i fad er en sikker vinder! Servér retten direkte fra fadet og spar opvask. Her får du opskriften på serranosvøbte koteletter i fad.
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 400 g jordskokker
  • 400 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

SERANOSVØBTE KOTELETTER

  • 4 svinekoteletter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt salvie
  • 8 skiver serranoskinke
  • 2 dl hvidvin

Opskrift - sådan laver du serranosvøbte koteletter i fad

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
  3. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både.
  4. Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver på 1 cm’s tykkelse.
  5. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  6. Vend jordskokker, kartofler, rødløg, hvidløg og æble med olie, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
  7. Serranosvøbte koteletter: Dup koteletterne tørre, og krydr dem godt med salt og peber.
  8. Fordel salvieblade over koteletterne, og vikl kødet ind i serranoskinke. Læg koteletterne i fadet.
  9. Hæld hvidvin i bunden, og sæt fadet i ovnen i ca. 60 minutter, til koteletterne er gennemstegte, og kartofler og grøntsager er gyldne og møre.

Hvis du er på udkig efter en helt klassisk version, så har SPIS BEDRE en af de mest populære opskrifter lige her: Klassisk koteletter i fad.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også