Aftensmad

Salmojero – kold tomatsuppe i en fart

af Timm Vladimir 29. april 2015
Foto: Columbus Leth
Denne suppe er gazpachoens flotte fætter. Den tager ingen tid at lave – det eneste, du skal, er at vente på, at den trækker og køler af.

Salmojero – kold tomatsuppe i en fart til 6 personer

Tid: 20 minutter. Trækketid: 1 time. Afkølingstid: 1 time.      DET SKAL DU BRUGE 12-15 store modne tomater (ca. 2 kg) 2 fed hvidløg 1 lille løg 1 stor håndfuld persille 400 g hvidt brød, gerne surdejsbrød 2 spsk. salt samt friskkværnet peber 2 dl god olivenolie 2 spsk. sherryeddike   TIL SERVERING 4 æg olivenolie 1 lille håndfuld frisk timian  

Opskrift - sådan laver du salmojero - kold tomatsuppe

  1. Skold tomaterne i en gryde med kogende vand. Læg dem dernæst i iskoldt vand, så skindet løsner sig, og du kan pille det af. Halvér de pillede tomater, og pres kernerne ud, så kun tomatkødet er tilbage. Pil hvidløg og løg, og læg det i en skål sammen med tomatkød, skyllet persille, brød og salt. Overhæld grøntsager og brød med kogende vand, til det dækker, og lad det trække i 1 time.   2. Si væsken fra i en anden skål. Vrid brødet godt, og læg det i en blender sammen med grøntsagerne fra skålen, 2-3 dl af den frasiede væske, olie og sherryeddike. Blend til en glat, ensartet suppe. Smag til med salt og peber, og afkøl suppen.   3. Kog æggene, til de er smilende, det tager 6-7 minutter. Servér suppen i skåle med halve æg, et godt dryp olivenolie og et drys frisk timian.   PRØV OGSÅ: Suppe med 9 slags grønt