salat med tun
Aftensmad

Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Salat med tun er super til frokost! Tun fra dåse er fisk på den virkelig nemme måde – lige til at overkomme på en travl mandag. Her får du opskriften på salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg.

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 hjertesalater
  • 1 bakke blandede salatblade
  • 200 g edamamebønner 
  • 1 lille fennikel
  • 4 æg
  • 2 dåser tun

DRESSING

  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • saft af ½ citron

TILBEHØR

  • 2 grove, store pitabrød

Sådan laver du salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg 

  1. Salat: Skyl og pluk hjertesalater. Skyl salatbladene. Læg de frosne edamamebønner i en skål; hæld kogende vand over, og hæld vandet fra efter 5 minutter. Rens fennikel, og skær den i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med isvand i 10 minutter, til de krøller og bliver sprøde. Kog æggene, til de er hårdkogte. Bland salat, edamamebønner og fennikel. Hæld væden fra tunen, og smuldr den over salaten. Pil og halvér æggene. Læg dem på salaten.
  2. Dressing: Rør olie, sennep og citronsaft sammen, og hæld dressingen over salaten.
  3. Tilbehør: Rist pitabrødene på en varm (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side, eller rist dem på en brødrister. Skær dem i kvarter, og servér dem til salaten.

TIP: Gå efter den MSC-mærkede dåsetun, der er opdrættet bæredygtigt.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER