Aftensmad

Salat med quesadillas, kylling, grapefrugt og guacamole

af Louisa Lorang 22. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Skøn, lidt syndig ret med varme, bløde quesadillas, hotte jalapeños og cremet guacamole. Elsker, elsker tex-mex!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebryster
  • olie til stegning
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2-3 tsk. chilisauce, gerne chipotle eller tabasco
  • salt
  • 3 avokadoer
  • 2 spsk. cremefraiche
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 2 tomater
  • 1 lille rødløg
  • salt
  • 1 romainesalat
  • lidt lime
  • salt
  • 2 pink grapefrugter
  • 200 g cherrytomater, halverede
  • 6 tortillaer
  • 200 g revet cheddarost
  • 1 spsk. hakkede syltede jalapeños
  • 1 bundt forårsløg, hakket
  • 1 lille bundt koriander, groft plukket
  • limebåde
  • tabasco

Opskrift - Sådan laver du Quesadillassalat, kylling, grapefrugt og guacamole

1. Skær kyllingen i strimler, og steg den i lidt olie på en varm pande, til den er gylden og gennemstegt. Kom honning og chilisauce på, og lad den stege ganske kort, til den er nærmest glaseret. Krydr med salt.

2. Mos avokadoerne med cremefraiche og hvidløgspulver. Skær tomaterne i kvarter, og fjern kernerne. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i avokadomosen sammen med rødløg. Smag til med salt.

3. Snit romainesalat, og vend den med lidt lime og salt. Skær skrællen og den hvide, bitre hinde af grapefrugterne, og skær frugtkødet i mundrette stykker. Anret salat med grapefrugter og tomater lige inden servering.

4. Fyld ost, jalapeños og en smule forårsløg på en tortilla, og læg en anden ovenpå. Steg dem på en varm, tør pande, til osten er smeltet. Skær tortillaerne i trekanter, og anret salaten med kylling, quesadillas og guacamole.

Servér straks drysset med resten af forårsløgene, koriander og med limebåde og tabasco til.

Prøv også: Oksekødssalat, spidskål og koriander