
Aftensmad
Salat med ost, skinke og grønne bønner
23. juni 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ost, skinke og grønne bønner er med til at give en dejligt mættende salat. Her får du opskriften på salat med ost, skinke og grønne bønner
Salat med ost, skinke og grønne bønner til 4 personer
Tid: 20 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL SALATEN 200 g kogt røget skinke 250 g emmentaler (f.eks. Sønderhaven Svenbo) 100 g grønne bønner 3 tomater 1 bundt radiser 1 agurk 1 fennikel 100 g sorte oliven 1 bundt bredbladet persille SENNEPSDRESSING 1 spsk. dijonsennep 2 spsk. vineddike 1 dl cremefraiche 9 % TILBEHØR ciabattabrød PRØV OGSÅ: En lækker grillet salatOpskrift - sådan laver du salat med ost, skinke og grønne bønner
1. SALAT: Skær skinke og ost i tern. Nip enderne af bønnerne, og kog bønnerne i letsaltet vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og skyl bønnerne i iskoldt vand (så bevarer de den flotte grønne farve). Skyl tomater, radiser og agurk. Skær tomaterne i både. Snit radiserne på den lange led, og skær agurken i tern. Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver. Bland det hele sammen i en skål. Hæld oliven udover. Skyl og tør persillen. Hak den groft, og drys den over salaten. 2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med eddike. Tilsæt cremefraiche, og rør det sammen til en dressing. Dryp dressingen over salaten. Servér salaten sammen med lunet ciabattabrød. Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta – Få indkøbslisten her
UGENS OPSKRIFTER
