Forretter

Grillet salat

14. juli 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Grillet salat er skøn tilbehør til sommermaden. Tag grøntsagerne af grillen, efterhånden som de er klar. Først asparges og forårsløg, så tomater, gulerødder og til sidst løgene

Grillet salat (tilbehør til 4 personer)

  Tid: 20 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 4 nye gulerødder 12 cherrytomater på stilk 1 bundt forårsløg 1 bundt asparges 2 løg olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du grillet salat

  Opvarm en grill, og lad selve risten blive godt varm. Skrub gulerødder (lad gerne noget af toppen sidde på). Skyl cherrytomater (behold gerne noget af stilken). Rens forårsløg. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Skræl ikke løgene, men skær dem blot over i halve. Dryp olie ud over grøntsagerne, og drys med salt. Læg dem på grillristen, og lad dem ligge, til de har fået grillmærker og er færdige hver især. Læg de grillede grøntsager i stort fad, drys med salt og peber, og servér straks.   PRØV OGSÅ: Grilelt tortilla med parmaskinke og tomatsalsa