fiskefrikadeller
Aftensmad

Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon

23. juni 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Vandmelon i salaten giver en mild, sød og forfriskende smag. Her får du opskriften på thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon

Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL FISKEFRIKADELLER 500 g torsk, kuller eller lyssej 1 æg 1½ dl mælk 170 g rejer 1 rødløg 1 fed hvidløg skal af 1 usprøjtet limefrugt 2 spsk. friskrevet ingefær evt. 1 tsk. sambal oelek olie til stegning   TOMATSALAT MED VANDMELON 300 g vandmelon (renset vægt) 1 agurk 4 tomater 1 bundt purløg saft af 1 limefrugt 2 spsk. olivenolie   TILBEHØR ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)   PRØV OGSÅ: Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa  

Opskrift - sådan laver du thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon

  1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.   2. FISKEFRIKADELLER: Hak fisken groft, og blend den til fars i en foodprocessor – lad kun maskinen køre kortvarigt. Rør ægget i, dernæst mælken. Hæld farsen over i en skål. Hak rejerne, og rør dem i farsen. Pil og hak rødløg og hvidløg fint. Skyl og riv limeskallen. Rør løg, hvidløg, limeskal, ingefær og evt. sambal oelek i farsen. Form farsen til flade frikadeller. Opvarm rigeligt olie på en pande, og steg fiskefrikadellerne i 4-5 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.   TOMATSALAT MED VANDMELON: Skær vandmelon i tern. Skyl agurken, og skær den i tern. Skyl og skær tomaterne i tynde både. Hak purløg groft. Bland det hele sammen i en skål. Dryp limesaft udover sammen med olivenolie. Bland salaten godt, og servér sammen med fiskefrikadeller og kogte ris.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan

Læs også