Salade niçoise med grillet tun
Mad

Salade niçoise med grillet tun

9. juli 2021
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne, fyldige sommersalater. Her får du opskriften på salade niçoise med grillet tun
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 1 kg nye kartofler
  • 4 æg
  • 200 g grønne bønner
  • 250 g daddeltomater
  • 1 løg
  • 1 salathoved
  • 100 g sorte oliven i olielage
  • 400 g frisk tun
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. sesamfrø

Citrondressing

  • 1 dl olivenolie
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • groft brød

Opskrift - sådan laver du salade niçoise med grillet tun

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, eller til de er møre. Afkøl dem i koldt vand.
  2. Læg æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem i ca. 5 minutter, til de er smilende.
  3. Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Afkøl dem med koldt vand i en sigte.
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl og pluk salaten, og fordel den på et stort fad.
  5. Skær de kogte kartofler i skiver, og fordel dem over salaten. Fordel også bønner, tomater, løg og oliven over salaten.
  6. Steg tunen på en meget varm (grill)pande i 2-3 minutter på alle sider – den skal stadig være helt rød indeni. Krydr tunen med salt, peber og evt. lidt sesamfrø.
  7. Skær tunen i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med æg skåret i kvarter.
  8. Citrondressing: Pisk olien sammen med citronsaft, salt og peber, og hæld dressingen over salaten. Servér med groft brød til.

Læs også