rugkernesalat
Mad

Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost

21. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Kom rundt i smagsuniverset med sprød skinke, syrlige tranebær, bitter rucola, sød pære og fed og salt ost. Her får du opskriften på rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl hele rugkerner (eller speltkerner el.lign.)
  • 75 g serranoskinke
  • 1 groft flute
  • 50 g pekannødder
  • 100 g rucola
  • 1 rødløg
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 50 g mild blåskimmelost

VANILJEMARINERET PÆRE

  • 2 pærer
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller korn af 1 vaniljestang)
  • salt og friskkværnet peber

1. Kog rugkernerne møre i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af i en sigte.

2. VANILJEMARINERET PÆRE: Skær pærerne i tynde både, og vend dem med balsamico, olivenolie, vaniljepulver, salt og peber i en skål. Lad dem trække i marinaden, mens du tilbereder resten af salaten.

3. Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinke og tynde skiver flute på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det i ovnen i 6-7 minutter, til skinken er sprød og brødene gyldne. Rist pekannødderne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprøde.

4. Skyl og tør rucola. Fordel rucola og afkølede rugkerner på et fad. Pil rødløget, skær det i meget tynde både, og vend i salaten. Anret vaniljemarineret pære og knækket serranoskinke over salaten. Brug marinaden fra pærerne som dressing og smag den til med salt og peber og dryp den over salaten. Drys med tranebær og pekannødder. Anret små stykker blåskimmelost over salaten, og servér med de ristede brødskiver som tilbehør.

Læs også