røsti
Aftensmad

Røsti med svampe, æg og bacon

af Emma Martiny 5. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Sprøde kartoffelpandekager med knasende bacon og bløde svampe. Det er dejlig comfortfood på en hverdagsaften. Her får du opskriften på røsti med svampe, æg og bacon
10 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 bagekartofler
  • 1 løg
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

BACON-CHAMPIGNON-TOPPING

  • 150 g bacon i skiver
  • 500 g champignoner
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 æg

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld kørvel

Opskrift - sådan laver du røsti med svampe, æg og bacon 

  1. Tænd ovnen på 100°. Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Læg de revne kartofler i et rent viskestykke, og pres væden fra. Pil løget, og riv det groft. Bland revne kartofler og løg i en skål, tilsæt salt og peber, og rør det godt sammen. Smelt 1 spsk. smør på en mindre pande, og mos ¼ af røstiblandingen ud på panden, så den bliver flad og rund. Steg den gylden på den ene side, vend den, og steg den færdig på den anden side. Gentag processen med de næste røsti (hold evt. røstiene lune ved at lægge dem på en bageplade i en varm ovn).   2. BACON-CHAMPIGNON-TOPPING: Steg baconskiverne sprøde på en anden pande, og afdryp på fedtsugende papir. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Steg dem gyldne i baconfedtet på panden, krydr med salt og peber, og læg dem til side på en tallerken. Steg 4 spejlæg på panden.   3. SERVERING: Top røstiene med stegte svampe, bacon og spejlæg, og pynt med kørvel.   TIP: Tilsæt gerne lidt revet squash til røstiblandingen, men husk at presse væden af først.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Chili sin carne – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingenuggets med ovnbagte kartofler og bbq-sauce – Få opskriften her

Onsdag: Spicy rejespyd og melonsalat med ærter – Få opskriften her

Fredag: Græsk lamme-kleftiko – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter