røget ørred
Aftensmad

Røget ørred med agurkecreme og bønnesalat

af Mai Knauer 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Er du også vild med røget ørred? Denne uges hverdagsopskrifter er nemme efterårsretter. Her får du opskriften på røget ørred med agurkecreme og bønnesalat.
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 røget ørred (ca. 1 kg)

AGURKECREME

  • 1 agurk
  • salt
  • 6 spsk. cremefraiche 38 %
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. citronsaft

BØNNESALAT

  • 400 g grønne bønner
  • salt
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ bundt estragon
  • 50 g ristede pinjekerner

Sådan laver du røget ørred med agurkecreme og bønnesalat

  1. Agurkecreme: Skræl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne, og skær agurken i tykke skiver. Drys salt over, og lad agurkeskiverne trække i knap 1 time. Skyl dem derefter fri for salt, tør dem godt, og vend med cremefraiche, sennep og finthakket dild. Smag til med citronsaft og salt.
  2. Bønnesalat: Nip og skyl bønnerne. Bring en gryde i kog med lidt salt; tilsæt bønner, og kog dem i 2-3 minutter. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af. Pil og hak løgene. Læg 2 spsk. af de hakkede løg i en blender sammen med sennep, honning, eddike, salt og peber. Blend i 30 sekunder, og tilsæt imens olivenolien i en tynd stråle, så dressingen bliver cremet. Vend bønnerne i dressingen. Drys det sidste hakkede løg over bønnerne sammen med hakket estragon og pinjekerner.
  3. Servér ørreden uden ben på et fad sammen med agurkecreme og bønnesalat.

TIP: Bestil en røget ørred hos din fiskehandler, så du er sikker på at kunne få den, når du skal bruge den.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER