Aftensmad

Røget ørred med agurkecreme og bønnesalat

af Mai Knauer 22. september 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme efterårsretter. Her får du opskriften på røget ørred med agurkecreme og bønnesalat

Røget ørred med agurkecreme og bønnesalat til 4 personer

Hvis du savner tilbehør til retten, kan du supplere med små, kogte kartofer eller lidt godt brød  

INGREDIENSER

1 røget ørred (ca. 1 kg)  

AGURKECREME

1 agurk salt 6 spsk. cremefraiche 38 % 1 spsk. dijonsennep 1 bundt dild 1 spsk. citronsaft  

BØNNESALAT

400 g grønne bønner salt 2 skalotteløg 1 spsk. sennep 1 spsk. flydende honning 2 spsk. æbleeddike salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie ½ bundt estragon 50 g ristede pinjekerner  

Opskrift - sådan laver du røget ørred med agurkecreme og bønnesalat

  1. Agurkecreme: Skræl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne, og skær agurken i tykke skiver. Drys salt over, og lad agurkeskiverne trække i knap 1 time. Skyl dem derefter fri for salt, tør dem godt, og vend med cremefraiche, sennep og finthakket dild. Smag til med citronsaft og salt.   2. Bønnesalat: Nip og skyl bønnerne. Bring en gryde i kog med lidt salt; tilsæt bønner, og kog dem i 2-3 minutter. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af. Pil og hak løgene. Læg 2 spsk. af de hakkede løg i en blender sammen med sennep, honning, eddike, salt og peber. Blend i 30 sekunder, og tilsæt imens olivenolien i en tynd stråle, så dressingen bliver cremet. Vend bønnerne i dressingen. Drys det sidste hakkede løg over bønnerne sammen med hakket estragon og pinjekerner.   3. Servér ørreden uden ben på et fad sammen med agurkecreme og bønnesalat.   TIP: Bestil en røget ørred hos din fiskehandler, så du er sikker på at kunne få den, når du skal bruge den.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Porregratin med grøn salat - Få opskriften her

Stegt flæsk med stuvet hvidkål  - Få opskriften her

Kartoffelsuppe med bacon og timian - Få opskriften her

Lammekrone med ristede kantareller - Få opskriften her