Rødspættefileter med sprød salat
Aftensmad

Rødspættefileter med sprød salat

af Timm Vladimir 7. august 2019
Foto: Columbus Leth
Den klassiske fiskefilet kan meget andet end at blive serveret med rugbrød og remoulade. Her er min opdaterede version. Her får du opskriften på rødspættefileter med sprød salat
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dobbelte rødspættefileter
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • smør til stegning
  • salt og peber

SPRØD SALAT

  • 1 gulerod
  • 100 g squash
  • 100 g fennikel
  • 1 dl ravigottesauce
  • 2 spsk. finthakket frisk dild

TIL SERVERING

  • karse
  • frisk dild
  • evt. godt brød

Opskrift - sådan laver du rødspættefileter med sprød salat

  1. Vend fiskefileterne i hvedemel krydret med salt og peber, vend dem herefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Steg dem i smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.   2. SPRØD SALAT: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler. Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Rens fennikel, og skær den i fine skiver. Vend gulerod, squash og fennikel sammen med ravigottesauce og friskhakket dild.   3. SERVERING: Anrat de nystegte fiskefileter sammen med den sprøde salat, og drys med karse og masser af dild. Byd evt. brød til.   PRØV OGSÅ: Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade