rødspætte
Aftensmad

Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto

af Emma Martiny 10. august 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
De små squashpakker er slet ikke så svære at folde, så snart man har fået lært teknikken. Her får du opskriften på rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto

Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 20 minutter. Marineringstid: Mindst 1 time Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 rødspættefileter 3 squash 4 spsk. grøn pesto (se opskrift tirsdag)  
  PASTA MED RICOTTA-PESTO 400 g frisk pasta, gerne fettuccine 125 g ricotta 1 dl grøn pesto (se opskrift tirsdag) saft og skal af ½ usprøjtet citron salt og friskkværnet peber  
  PRØV OGSÅ: Stegt rødspætte med stuvet spidskål   Opskrift - sådan laver du rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto    1. Tænd ovnen på 175°. Halvér rødspættefileterne langs rygraden. Smør pesto på hver halvdel, og fold dem sammen. Skyl squash, og brug en tyndskræller eller kartoffelskræller til at lave lange, brede bånd af dem. Kassér den inderste bløde del, eller gem den til en wokret eller lignende. Læg 4 squashstrimler sammen som et kryds, 2 på langs og 2 på tværs, så de alle folder over hinanden og holdes på plads – samme teknik, som hvis du ville folde en julestjerne. Læg en rødspættepakke i midten af krydset, og fold enderne af squashstrimlerne ind over fyldet, så de krydser over hinanden. Vend pakken om, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag pakkerne i ovnen i ca. 20 minutter, til fisken er gennemstegt.   2. PASTA MED RICOTTA-PESTO: Kog pastaen efter anvisningen på posen, og hæld vandet fra gryden. Tilsæt ricotta, grøn pesto, citronsaft og fintrevet citronskal, og vend rundt, så du får en cremet sauce, der fordeler sig på pastaen. Smag til med salt og peber.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med grøntsagsruller – Få opskriften her

Tirsdag: Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa – Få opskriften her

Fredag: Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat – Få opskriften her