

Rødbedesuppe med rugbrødschips
RØDBEDESUPPE
- 500 g rødbeder
- 700 g gulerødder
- 400 g persillerødder
- ½ knoldselleri
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. knust spidskommen
- ½ potte timian
- salt
- 1-2 spsk. æbleeddike
- 1 bundt persille
RUGBRØDSCHIPS
- 300 g rugbrød
PEBERRODSDIP
- ca. 2 cm frisk peberrod
- 400 g skyr
- salt og friskkværnet peber
1. Rødbedesuppe: Skræl alle rodfrugter, og riv dem groft. Pil løg, og hak dem fint. Steg dem i olivenolie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege lidt med i gryden sammen med løgene, til rodfrugterne begynder at dufte og falde lidt sammen. Tilsæt tomatpuré, presset hvidløg, spidskommen og timiankviste. Dæk grøntsagerne med vand, og lad suppen koge under låg i 30 minutter. Smag til med salt og æbleeddike.
2. Rugbrødschips: Tænd ovnen på 150°. Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt, og skær herefter skiverne i trekanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen, 15-20 minutter. Afkøl.
3. Peberrodsdip: Riv peberroden fint; rør den sammen med skyr, og smag til med salt og peber. Lad dippen trække, mens suppen koger. Smag evt. til med mere peberrod lige inden servering.
4. Drys hakket persille over suppen, og servér med rugbrøds-chips og peberrodsdip til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat – Få opskriften her
Varm nudelsalat med kylling, rodfrugter og kål – Få opskriften her