Aftensmad

Ristet tomatsuppe med ostebrød

af Louisa Lorang 24. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er ristet tomatsuppe med ostebrød. Få opskriften her

4 modne tomater i halve3 fed hvidløg1 løg i både2 spsk. ekstrajomfruolivenoliesalt og peberENDVIDERE:2 skiver groft brød1 fed hvidløgrevet parmesan6 dl kogende hønsefond½ bundt basilikum, plukketsalt og peberekstrajomfruolivenolieKom tomater, hvidløg og løg i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag det hele ved 220°, gerne med grill, i 10-12 minutter, eller til løg og hvidløg har taget en smule farve og er helt møre.Rist imens brødet i ovnen, til det er sprødt. Gnid brødet med hvidløg, og top med parmesan. Sæt det i ovnen igen - gerne under grillen, til osten smelter.Kom tomater, hvidløg og løg i blenderen, og kør det sammen med kogende hønsefond og basilikum. OBS: Husk på, det er varmt, så sørg for, at blenderlåget sidder ordentligt på! Brug et viskestykke til at holde låget nede, og fyld aldrig blenderen helt op. Smag til med salt og peber, og servér straks med ostebrød.Opskriften er til to personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag Onsdag Torsdag Fredag