Risotto med rosmarin og gulerødder
Aftensmad

Risotto med rosmarin og gulerødder

af Gitte Heidi Rasmussen 22. februar 2018
Foto: Betina Hastoft
Denne risotto er smækfyldt med smag, til gengæld er der ikke helt så meget ost og smør i, som i en klassisk risotto.
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge til din risotto:

2 skalotteløg 125 g risottoris 1 spsk. olie 1 dl tør hvidvin 4-6 dl hønsebouillon Salt og peber 200 g små, skrællede  pastinakker 100 g små, skrællede  gulerødder 1-2 rosmarinkviste 25 g friskrevet parmesan

Så nemt er det at lave den lækre risotto:

Sautér finthakket løg i halvdelen af olien ved middelvarme. Tilsæt ris og varm dem igennem. Hæld vinen ved og kog den ind til det halve. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og lad risottoen koge i 20 min. Rør jævnligt i gryden. Halvér pastinakker og gulerødder på langs og steg dem møre i resten af olien ved middelvarme sammen med rosmarinen. Smag til med salt og peber. Anret risottoen med grøntsagerne og et drys revet parmesan ovenpå. Servér straks.    Prøv også denne lækre risotto med masser af grøntsager.   Energi pr. person: 491 kcal. Fordelt på: fedt 30 %, protein 10 %, kulhydrat 60 %  
 

Andre lækre opskrifter