Ribeye med sesamkartofler og aïoli
Aftensmad

Ribeye med sesamkartofler og aïoli

af Emma Martiny 11. oktober 2018
Foto: Winnie Methmann
En god fredagsbøf smager vidunderligt med sprøde kartofler vendt i sesamfrø, og en god hjemmelavet aïoli. Her får du opskriften på ribeye med sesamkartofler og aïoli
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ribeye-bøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til stegning

SESAMKARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 dl sesamfrø
  • salt

AÏOLI

  • 3 fed hvidløg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • evt. en smule æggehvide
  • ½ dl olivenolie
  • 1-1½ dl smagsneutral olie, f.eks. majs- eller vindruekerneolie

TIL SERVERING

  • 50 g rucola

Opskrift - sådan laver du ribeye med sesamkartofler og aïoli 

 

1. SESAMKARTOFLER: Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, sesamfrø og salt, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er flot gyldne.   2. AÏOLI: Pil og pres hvidløg. Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen. Hvis du ønsker aïolien mere let og luftig, kan du evt. tilføje lidt æggehvide. Tilsæt herefter langsomt olivenolien i en tynd stråle, imens du pisker med en elpisker. Tilsæt gradvist den smagsneutrale olie, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag til.   3. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side.   4. SERVERING: Skyl rucola, og servér bøfferne med sesamkartofler, rucola og aïoli.   TIP: Intet slår en hjemmerørt aïoli, men hvis du vil spare tid, kan du købe en på glas.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesampaneret rødspætte med mormorslaw – Få opskriften her

Tirsdag: Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefad med polenta og tomater – Få opskriften her

Torsdag: Svampetærte med bacon og timian – Få opskriften her