

Aftensmad
Ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce
af Emma Martiny
22. august 2019
Foto: Winnie Methmann
Når du har klaret hele arbejdsugen, må du godt fejre dig selv med rigtig fredagsmad. Her får du opskriften på ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
- 4 ribeye-bøffer
- salt og peber
- smør til stegning
HASSELBACKKARTOFLER
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- 1 håndfuld frisk timian
SALAT
- 125 g blandet grøn salat
- 125 g brombær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoglace
- salt og peber
SVAMPESAUCE
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g brune champignoner
- 100 g kejserhatte
- 150 g shiitakesvampe
- smør til stegning
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl hønsebouillon
- salt og peber
Opskrift - sådan laver du ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce
1. Hasselbackkartofler: Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt og finthakket timian. Bag dem i ovnen 40 minutter, til de er møre og gyldne. 2. Salat: Skyl og tør salat, og læg den på et fad. Top med brombær. Dryp med olivenolie og balsamicoglace, og krydr med salt og peber. 3. Svampesauce: Pil løget, og hak det fint. Pres hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene bliver gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og lad saucen småkoge, mens du steger bøfferne. Smag til med salt og peber. 4. Ribeye-bøffer: Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side. Servér med hasselbackkartofler, salat og svampesauce. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pizza med rodfrugter, pancetta og æble - Få opskriften her
Tirsdag: Butternut-røsti med røget laks - Få opskriften her
Onsdag: Italiensk kyllingesuppe - Få opskriften her
Torsdag: Avocadomad med feta og pocherede æg - Få opskriften her