

Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler
Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler
Ribbensteg tager lidt tid at lave, men så er der også nok til to dage! Server din ribbensteg med stegte kartofler og ærtepuré i dag og med syltede rødbeder i morgen.
Tid: ca. 2 timer(2 pers.)
Det skal du bruge til din ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler1 ribbensteg, nok til 2 dageSalt, peber3 laurbærblade400 g små kogte kartoflerCa. 200 g ærterPersilleLidt smør og lidt flødeEvt. cherrytomater
Ribbensteg uden sprøde svær er kedelig. Lær her, hvordan du får sprøde flæskesvær på din ribbensteg
Sådan laver du din ribbenstegSørg for, at din ribbensteg er ridset godt. Gnid salt ned i sværene og læg din ribbensteg i en bradepande. Stik laurbærblade ned i sværene og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad din ribbensteg stege i ca. 1¾ time.
Stegte kartoflerImens skæres kartoflerne i små stykker. Læg de små stykker kartofler rundt om din ribbensteg og lad kartoflerne stege med i ca. 1 time. Vend dem lidt rundt i fedtet. Hæld de stegte kartofler op i en lille bradepande og giv dem lidt mere, hvis de ikke er brunede.
Sådan laver du ærtepuréDamp ærterne under låg med ½ dl vand i ca. 3 min. Hæld det meste vand fra og blend ærterne med persille, 1 tsk smør og lidt fløde. Smag den nylavede ærtepuré til.
Servér din ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler. Bon appetit!
Læs også
