Aftensmad

Rib eye med frisk grønkålssalat

af Mai Knauer 8. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften rib eye med frisk grønkålssalat

Rib eye med frisk grønkålssalat til 4 personer

Der er masser af fibre og vitaminer i grønkål, så spis bare løs!   INGREDIENSER 4 rib eye-bøffer (a 200 g) olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber FRISK GRØNKÅLSSALAT: 500 g frisk grønkål 1 granatæble salt og friskkværnet peber 75 g mandler 100 g fetaost ½ dl olivenolie  

Opskrift - sådan laver du rib eye med frisk grønkålssalat

  1. Frisk grønkålssalat: Skyl grønkålen grundigt, og tag bladene af stokken. Læg dem i en foodprocessor, og blend dem fint. Fordel grønkålen på et fad. Flæk granatæblet på den bredeste led, og bank let med en grydeske på skallen, så kernerne falder ud. Fordel granatæblekerner og granatæblesaft over grønkålen. Krydr godt med salt og peber, og lad salaten trække, mens du steger bøfferne.   2. Steg bøfferne på en varm pande i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke de er. Krydr med salt og peber.   3. Skær mandlerne i mindre stykker, og drys dem over grønkålssalaten. Smuldr fetaen, og fordel den over salaten. Dryp salaten med olivenolie.   4. Servér bøfferne med grønkålssalat og evt. lidt godt brød som ekstra tilbehør.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Lammekoteletter med couscoussalat – Få opskriften her

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg – Få opskriften her

Laks med blomkålssalat – Få opskriften her