Ragout af lam
Aftensmad

Ragout af lam

26. september 2013
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er ragout af lam. Få opskriften her

INGREDIENSER

  • 300 g lam i terninger
  • lidt olivenolie
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 1 lille løg, hakket
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 250 g små tomater i mindre stykker
  • 200 g kogte kikærter
  • salt og peber
  • plukket blød timian

Fremgangsmåde

  1. Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde.
  2. Kom hvidløg, løg og bladselleri ved, og lad det sautere med, uden at det tager farve.
  3. Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt.
  4. Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter.
  5. Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.
  6. Kom kikærter i, og kog i et par minutter mere.
  7. Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af timian.

TIP: Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også